Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita a la Consellera de Cultura, Laura Borràs, per sol•licitar finançament per l’adequació de l’entorn de la torre de guaita de Portell.

El motiu de la visita era per treballar plegats en la redacció del projecte d’obra per tal que pugui passar per la comissió de patrimoni i es doni l’obra com a bona i rebi la subvenció de la Generalitat de Catalunya. La consellera ho va valorar com un bon projecte i es traslladaran a Portell tècnics de la comissió per donar suport la redacció conforme compleixi la normativa.

Visita al Parlament de Catalunya
Visita al Parlament de Catalunya

DIVENDRES 22 MARÇ 2019

Visita a la Consellera de Cultura, Laura Borràs, per sol·licitar finançament per l’adequació de l’entorn de la torre de guaita de Portell.

L’alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca, conjuntament amb el regidor de patrimoni cultural a l’Ajuntament, Joan Marba, visiten la consellera de cultura al Parlament de Catalunya, Laura Borràs, per l’adequació de l’entorn de la Torre de Guaita a Portell. El motiu de la visita era per treballar plegats en la redacció del projecte d’obra per tal que pugui passar per la comissió de patrimoni i es doni l’obra com a bona i rebi la subvenció de la Generalitat de Catalunya. La consellera ho va valorar com un bon projecte i es traslladaran a Portell tècnics de la comissió per donar suport  la redacció conforme compleixi la normativa.

La memòria presentada a la consellera la va realitza l’enginyer Cesc Rosell i l’obra està valorada amb uns cost de 45 mil euros.  Concretament l’obra es la intervenció per l’adequació de l’entorn de la torre de guaita del nucli de Portell al municipi de Sant Ramon.

La torre de guaita és un monument catalogat coma  Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), d’aquesta manera la torre de guaita de Portell figura als nostres dies a l’inventari de monuments catalogats com a BCIN del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, només queda en peu els quatre metres inferiors de la torre, cosa que fa que no destaqui sobre les cases veïnes, existint un accés por practicable i nul·lament senyalitzat, cosa que fa que l’espai sigui poc visitat i es perdi importància històrica del mateix. Existeix també, al peu de la torre, una construcció moderna en dessús que en dificulta la visió des de l’interior del nucli.

Tal com explica l’alcalde, Aleix Bochaca, és voluntat de l’ajuntament de Sant Ramon la adequació de l’accés a la torre, ja que permetrà una més àmplia difusió del patrimoni del nucli de Portell, no només com atractiu turístic sinó que també com a referent dels orígens medievals del mateix. És per aquest motiu que s’ha engegat el projecte novament amb la visita a la consellera dies enrere.

Març de 2019.