Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sol·licitud del 1,5% Cultural per continuar la rehabilitació de les cobertes del Convent de Sant Ramon Nonat

Concentrant-se l’actuació en les cobertes de l’ala sud, on resideix la Comunitat, i en l’ala nord , en l’àmbit de l’antiga escala monumental del Convent, completant els treballs ja efectuats, en la zona del campanar, i la portalada.

DIMECRES 25 MARÇ 2020

El Convent Mercedari de Sant Ramon Nonat, a la Segarra , declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, és un dels conjunts monàstics, d’època barroca, més complets que es conserven a Catalunya, i, des del moment de la seva fundació, el 1245, fins avui, és habitat pels frares de l’orde Mercedària.

A partir de l’any 2002 els mercedaris, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Ramon, ha emprés els treballs per la rehabilitació del convent, garantint-ne la estabilitat,  les condicions d’habitabilitat per la Comunitat resident, i l’acollida de visitants i fidels. En aquests treballs s’ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Lleida, i el Ministeri de Fomento, ara de Transportes, Mobilitat y Agenda Urbana, a través del seu programa de l’1,5% Cultural, dins el Plan Nacional de Conventos. Les aportacions del Ministeri en els anys 2010, i 2012 es varen destinar a la restauració de les cobertes de l’església, i del claustre, i les estructures del primer pis del claustre.

En la convocatòria d’enguany del programa de l’1,5% Cultural, l’Orde Mercedària ha fet una nova petició, amb la col·laboració i suport de l’Ajuntament de Sant Ramon, per continuar en la necessària rehabilitació de les cobertes del Convent, concentrant-se l’actuació en les cobertes de l’ala sud, on resideix la Comunitat, i en l’ala nord , en l’àmbit de l’antiga escala monumental del Convent, completant els treballs ja efectuats, en la zona del campanar, i la portalada.

L’import total de les obres és de 407.481,11€, i la subvenció sol·licitada és de 305.610,83€