Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Ramon presenta el seu primer camp de treball local

La cooperativa Quàlia coordinarà aquest projecte adreçat als joves del municipi.

DIVENDRES 31 MAIG 2024

El 30 de maig, l’Ajuntament de Sant Ramon va presentar el primer camp de treball local que durà a terme durant el mes de juliol, adreçat als joves d’entre 12 i 17 anys del municipi. La xerrada informativa va ser a càrrec d’Antoni Domingo, de la cooperativa d’iniciativa social Quàlia, especialitzada en desenvolupar projectes i serveis en l’àmbit del lleure, l’alimentació i la socialització.

Sant Ramon ha acollit els dos últims estius camps de treball de la Direcció General de Joventut, en què hi han participat joves de diferents indrets de Catalunya. La diferència d’enguany és que l’organització és a càrrec de l’Ajuntament i es dirigeix als joves del mateix municipi. Domingo va subratllar que “l’objectiu general del projecte és fer del lleure i l’educació un mitjà per la transformació social a través de la participació comunitària, fomentant el treball en xarxa al territori”. “La promoció de la salut, el benestar, la interacció i inclusió social i la igualtat d’oportunitats són altres propòsits del camp de treball”, va afegir.

Gratuït per a tots els inscrits, el camp de treball impulsarà que els joves ofereixin el seu temps per donar suport a la comunitat del municipi, fent un treball de tipologia molt diversa (social, cultural, mediambiental, patrimonial...) i una gratificació final, que acabarà decidint el mateix jovent a través d’un procés participatiu. “Els participants treballaran la pertinença a la comunitat i, fent-los partícips dels processos de millora, se sentiran part important del seu territori”, va indicar Domingo. Connectar els joves amb la comunitat mitjançant l’escolta activa i la interacció en diferents espais de creixement personal és una de les característiques que abanderen els camps de Quàlia.

Algunes de les propostes de Quàlia i el consistori municipal per als joves són la millora dels espais comuns, un projecte de rutes saludables o l’adequació del camp de futbol per donar suport a la Unió Esportiva Sant Ramon, entre altres. Per acabar la presentació, Domingo va concloure: “Aquest projecte té una voluntat educativa, integradora i transformadora per als joves que s’hi inscriguin”.