Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Ramon celebra la festa de Carnestoltes amb èxit de participació

El municipi de Sant Ramon va celebrar Carnestoltes el dissabte 18 de febrer.

Imatge dels guanyadors
Imatge dels guanyadors

DIMARTS 21 FEBRER 2023

Sant Ramon, 21 de febrer. El municipi de Sant Ramon va celebrar Carnestoltes el dissabte 18 de febrer. Tot i la coincidència de la festa amb altres carnavals de la zona, com el de Cervera, la celebració va superar les expectatives d’assistència i va tenir, un any més, èxit de participació popular.

El tret de sortida del Carnestoltes el va donar el grup de percussió Fot-li Fort, que va iniciar la rua. D’aquesta manera, a les 18.30 h totes les comparses i persones disfressades es van agrupar a la plaça del Mercat de Sant Ramon per avançar conjuntament fins a la sala de l’Envelat. Una vegada allí, Fot-li Fort va posar punt final al seu espectacle i va donar pas al grup musical Millenium.

Els assistents van cantar i ballar al ritme dels millors clàssics catalans, espanyols i internacionals, passant per molts estils musicals diferents com el rock, el pop o l’ska, i viatjant dels anys setanta fins a l’actualitat. A les 21 h, aprofitant l’hora de sopar, la banda va arribar a la mitja part del concert i l’alcalde del municipi, Josep Maria Ribera, va entregar els premis a les millors disfresses i comparses. Enguany, el jurat popular va dividir els guardons en quatre categories: animals, oficis, animació i reciclatge. Les tres primeres les van guanyar les comparses disfressades de pollastres, bombers i cheerleaders, mentre que l’última va ser atorgada a Gerard Balcells, un veí de Sant Ramon que, de manera individual, va vestir una disfressa elaborada amb ampolles de plàstic.

A les 23 h de la nit va acabar la música i, així, la celebració del carnaval de Sant Ramon. L’Ajuntament, institució organitzadora de la festa juntament amb el Club Tennis Taula Portell, destaca l’ambient familiar, festiu i alegre que es va viure al poble i anima als veïns a continuar participant activament a les festes populars que s’organitzen als carrers del municipi.