Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Ramon aposta per la cultura en la seva festa major

Els tres tombs, per la seva banda, van comptar amb una quarantena de tractors

L’exvot d’aquesta edició va representar una partera en problemes resant a Sant Ramon
L’exvot d’aquesta edició va representar una partera en problemes resant a Sant Ramon

DIMARTS 07 SETEMBRE 2021

Nota de premsa

Sant Ramon aposta per la cultura en la seva festa major

Els tres tombs, per la seva banda, van comptar amb una quarantena de
tractors

Sant Ramon, com cada any, va celebrar la seva festa major el 31 d’agost. La celebració va començar a les 10:00 h, amb l’arribada del subdelegat del govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, que va aprofitar la visita per signar el llibre d’honor de l’Ajuntament. A continuació, el mateix Crespín i el president del Club Tennis Taula Portell, Toni Sala, van tenir l’honor de fer entrega de la bandera dels traginers de la Manresana al tractor més antic del poble. Aquest acte va donar el tret de sortida als tradicionals tres tombs de Sant Ramon, encapçalats, com cada any, per la carreta decorada pel jovent del municipi que representa un exvot de Sant Ramon. Enguany, l’escena figurava una partera en problemes resant al sant.

El protagonista dels tres tombs que va acaparar tots els aplaudiments del públic no va ser cap de la quarantena de tractors agrícoles que van arribar d’arreu la comarca, sinó un nen que va travessar tot el poble i va rodejar el Santuari pedalejant el seu tractoret.

Després de la desfilada de tractors, es va dur a terme la missa eucarística amenitzada per la Coral de Sant Ramon i, en acabar-se, es va realitzar l’audició de sardanes, atès que, per tal de respectar les mesures sanitàries per prevenir la propagació de la Covid-19, no es van poder ballar com es feia habitualment.

El mateix vespre del 31 d’agost, l’Orquestra Montgrins, que va acompanyar en tot moment els tractors durant els tres tombs, va oferir un concert en directe als gairebé dos centenars de persones que van assistir a la sala de l’Envelat.

La festa major, però, no va finalitzar fins al divendres 3 de setembre, ja que els dies posteriors a Sant Ramon hi va haver un seguit d’actes culturals organitzats per l’Ajuntament de Sant Ramon. Els convidats van ser l’humorista i imitador Pep Plaza, el quintet musical Barcelona Rock Strings, un tribut als The Beatles, els espectacles infantils a càrrec de Fadunito i Pell de Gallina, i el periodista i escriptor Jordi Vilagut, que va presentar la seva novel·la 7NOU8, que transcorre en bona part a Sant Ramon. Vilagut, que va passar bona part de la seva infantesa al poble, va obtenir el premi Paraules a Icària de narrativa per la novel·la La Presó l’any 2019.

Cal destacar que es van exhaurir les entrades de tots els actes que es van celebrar a l’Envelat, on hi ha un aforament limitat de dos centenars de persones. Amb l’organització d’aquests actes el consistori vol apostar fortament per la cultura amb la convicció total que és segura i que aporta una dinamització important a l’economia del territori.

Sant Ramon, 2 d’agost de 2021.