Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inaugura l’exposició de pessebres d’Antoni Martí a Sant Ramon

L’obra conté 33 diorames

Moment de la inauguració.
Moment de la inauguració.

DIMARTS 07 SETEMBRE 2021

Nota de premsa

S’inaugura l’exposició de pessebres d’Antoni Martí a Sant Ramon.

L’obra conté 33 diorames.

El diumenge 29 d’agost, just abans de donar el tret de sortida a la festa major local, el Santuari de Sant Ramon, amb la col·laboració de l’Ajuntament, va inaugurar l’exposició de pessebres del ferrer i pessebrista Antoni Martí Vidal.

L’exposició disposa de 33 diorames construïts entre els anys 1980 i 2016 al voltant de paratges tan emblemàtics com els Pirineus, Montserrat, Durro o Castellfollit de la Roca. El 33è pessebre està inacabat, ja que s’estava construint quan morí la companya del ferrer, i aquest va decidir parar la seva realització.

El dia en el qual l’autor va tallar la cinta, donant per inaugurada, d’aquesta manera,l’exhibició, el Santuari de Sant Ramon va rebre més d’un centenar de visitants. Ara per ara,l’exposició encara està oberta de cara el públic durant tots els dies de la setmana.

El procés de composició dels pessebres de Martí és a través d’una base de fusta on es fixen les parets prèviament treballades, gravant pedres, finestres, portes i es fan les muntanyes.
Un cop fet el guix, es pinta tot ell amb color fosc per tal d’enfosquir i ressaltar els fons dels ratllats. Després, es construeix la caixa on es col·locarà el pessebre i es fa la instal·lació elèctrica. Acte seguit, es pinten les parets, pedra a pedra. És a continuació quan venen els guarniments i detalls: arbres, molsa i d’altres. Finalment, se situen les figures i s’encaixa el pessebre. Aquest procés representa al voltant d’un any de feina.

Antoni Martí amb un dels seus diorames

Sant Ramon, 30 d’agost de 2021.