Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació de la Coral Sant Ramon al Festival-Concurs Internacional “Colinde, Colinde...” celebrat a la Rep. de Moldàvia.

La Coral de Sant Ramon va ser reconeguda internacionalment
Imatges cedides per la Coral de Sant Ramon
Imatges cedides per la Coral de Sant Ramon

DIMARTS 12 GENER 2021

 ► Nota de premsa

Participació de la Coral Sant Ramon al Festival-Concurs Internacional “Colinde, Colinde...” celebrat a la Rep. de Moldàvia.

La Coral de Sant Ramon va ser reconeguda internacionalment

En el marc restringit per la pandèmia del COVID-19, les activitats musicals de la “Coral Sant Ramon” de Sant Ramon, com les moltes d’altres corals del nostre país, s’han vist estroncades, al menys pel que fa a l’activitat presencial, tenint de cercar altres alternatives “on line”, tot aprofitant les eines que la tecnologia ens disposa, per mitjà dels telèfons mòbils, les tablets, els ordinadors personals i la xarxa Internet.

És així com la nostra Coral ja ha editat tres vídeos amb la gravació de tres obres diferents, el Siyahamba (cançó africana), el Senyor Sant Jordi (cantada conjuntament amb 400 cantaires de corals federades a la FCEC de tot Catalunya) i el Oh Nuit, de Rameau.

Arribat el Nadal i sense poder retornar a la total normalitat pel que fa a l’activitat presencial per preparar l’acostumat Concert de Nadal, ens vam proposar felicitant les Festes amb la gravació d’un VideoClip amb la coneguda nadala americana, Gingle Bells.

La gravació, que va ser divulgada en els nostres entorns familiars i d’amistats, va tenir molt bona acollida, per la qual cosa, en arribar a mans d’un dels organitzadors del "Colinde, Colinde..." International Competition-Festival, de Chisinau, Rep. de Moldàvia, ens van convidar a participar-hi amb aquest VideoClip.

La inscripció va ser acceptada per la direcció del Festival, organitzat per la Asociația Muzical-Corală din Moldova (Associació Musical-Coral de Moldàvia) i va ser transmesa en directe via Internet, la nit del 24 de desembre, vigília de Nadal, podent veure OnLine les gravacions dels més de 30 cors de diferents categories i també a la nostra “Coral Sant Ramon”.l jurat va valorar les actuacions via OnLine i va donar la sisena  posició dins la categoria C, cors mixtes, al VideoClip Gingle Bells presentat i interpretat per la “Coral Sant Ramon”

Per aquest resultat i per la valoració del jurat, se’ns va concedir el Golden Diploma, (Diploma d’Or), del qual ens en sentim tots molt honorats, per ser el primer reconeixement internacional  concedit a la nostra Coral de Sant Ramon.

Tot el treball que la coral ha vingut realitzant des del mes de març de 2020, en el qual es va instaurar el règim de confinament domiciliari a causa de la pandèmia del COVID 19, que no ens va permetre desenvolupar l’activitat musical en forma presencial, ha estat possible gràcies a la voluntat, l’esforç, la tenacitat i la gran professionalitat de la nostra directora, l’Anna Gascón, preparant, processant i editant, de forma gairebé artesanal, les gravacions personals rebudes dels cantaires fetes als seus domicilis, sense possibilitat de poder fer assajos presencials.

En adquirir un nou programa informàtic amb millores d’edició i amb les condicions sanitàries menys restrictives, pels vols de Nadal es va preparar la gravació d’un VideoClip destinat com la nostra felicitació del Nadal 2019, amb la interpretació i escenificació de la nadala popular americana Gingle Bells, gravat en els entorns del barri de La Manresana i els pallers de Cal  Balcells, pel Ramon Simona, amic i col·laborador de la Coral Sant Ramon i veí de La Manresana. Els assajos i gravacions de les veus per grups de 6 persones,  es van fer  a Cal Ticonet de La Manresana. A tots ells, el nostre agraïment

Josep Mª Pinyot

Gospí-Sant Ramon

Document Actions