Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Missa del Gall a Sant Ramon

Crònica de Josep Maria Pinyot
Fotografia de Josep Mª Pinyot
Fotografia de Josep Mª Pinyot

DILLUNS 04 FEBRER 2019

Missa del Gall a Sant Ramon

dilluns, 24 de desembre de 2108

Seguint la tradició de la nostra cultura, el dilluns 24 de desembre, al punt de les 12 de la nit, molts vilatans de Sant Ramon es van reunir a l'església del Santuari de Sant Ramon per celebrar la tradicional Missa del Gall.

La Missa, va estar celebrada pel P. Francisco Marin, Superior del Santuari de Sant Ramon, acompanyat pel alguns dels novicis recentment ingressats per complir l'any de noviciat abans d'ingressar a la orde. La resta de frares es van repartir pels pobles del voltant, per celebrar aquesta vetllada a les respectives parròquies.

La Coral Sant Ramon, de manera informal i gairebé al complert, va acompanyar amb els seus cants la litúrgia de la missa, oferint, al final, durant l'adoració a l'Infant Jesús, unes nadales tradicionals, cantades al peu del monumental pessebre que, com cada any, els novicis de la Comunitat Mercedària preparen amb molta cura, afegint-hi detalls curiosos originaris de les seves procedències territorials .

En acabar, la Comunitat va convidar als assistents a menjar coca, torrons i neules, acompanyat tot amb refrescos i vi moscatell, recuperant també la tradicional barreja que antigament es servia per acompanyar aquests aliments.

Com cada any, aquest detall és una col·laboració de l'Ajuntament de Sant Ramon.

Josep Mª Pinyot

Gospí

Document Actions