Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de cinquanta participants assisteixen a la formació sanitària organitzada per l'Ajuntament de Sant Ramon

Aquesta iniciativa, la primera d'una sèrie de quatre sessions previstes per a les properes setmanes en l'àmbit de la protecció civil, va comptar amb una gran participació i interès.

Imatge del moment de la presentació de la Jornada
Imatge del moment de la presentació de la Jornada

DILLUNS 26 FEBRER 2024

Nota de premsa.

Més de cinquanta participants assisteixen a la formació sanitària organitzada per l'Ajuntament de Sant Ramon.

El passat dissabte 24 de febrer, una audiència àmplia i diversa, amb més de cinquanta participants procedents del municipi i altres localitats, es va congregar per a la primera jornada de formació sanitària impulsada per l'Ajuntament de Sant Ramon. Aquesta iniciativa, la primera d'una sèrie de quatre sessions previstes per a les properes setmanes en l'àmbit de la protecció civil, va comptar amb una gran participació i interès.

L'esdeveniment va comptar amb la formació per part de la Dra. Alba Vilà i la Dra. Ester Oriol, reconegudes professionals que van abordar temes d'interès primordial per a la població. La seva metodologia didàctica va facilitar la comprensió de qüestions crítiques com la identificació i actuació davant d'un ictus, els procediments d'actuació en casos d'ennuegament -tant en adults com en infants i nadons-, les tècniques de reanimació cardiopulmonar, i el funcionament del desfibril·lador DEA.

Per l’ús dels diferents materials es va comptar amb la col·laboració de l’IEM (Institut d’Estudis Mèdics), qui va cedir tot el material necessari pel curs.

La jornada, eminentment pràctica, va permetre als assistents dividir-se en grups i posar en pràctica les tècniques de reanimació o aprendre a fer servir el desfibril·lador DEA sota la supervisió de les expertes.

En la seva benvinguda de l’acte, l'Alcalde Josep M. Ribera va expressar el seu agraïment a les ponents per la seva col·laboració en la realització d'aquest taller, subratllant la importància d'aquest tipus de formació per a la comunitat, ja que pot arribar a ser determinant per a salvar vides.

Davant de l'èxit d'aquest esdeveniment inaugural, l'Ajuntament està considerant la possibilitat de repetir-lo en un futur proper. Les properes sessions estan programades per al 21 de març, amb un taller sobre seguretat ciutadana en col·laboració amb el cos de Mossos d'Esquadra; el 20 d'abril, una sessió dedicada a la prevenció d'incendis amb la participació del cos de Bombers de la Generalitat; i finalment, el 18 de maig, es tractaran temes d'interès relacionats amb la protecció civil.

Imatges de la Jornada. 

Sant Ramon, febrer de 2024