Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'escola de Sant Ramon va projectar una segona sessió de conta contes per a la igualtat

Aquesta sessió de contes ha estat realizada per la contacontes Patricia McGill

Contes per la igualtat a l'escola
Contes per la igualtat a l'escola

DIMARTS 02 JULIOL 2019

CONTES PER LA IGUALTAT                         

Patricia McGill va anar a l'escola a explicar contes per treballar la igualtat de gènere. Es van fer dos grups, primer els grans (de 3r a 6è) i després els petits (P3 A 2n).

Al grup dels grans primer va explicar un conte amb una estructura i personatges força clàssics i posteriorment va convidar als alumnes a canviar certs elements, com ara els protagonistes, el que havien de fer i el que volien fer, etc. Calia canviar tres elements del conte i va repartir papers de colors (un color per a cada element que s’havia de canviar) i els alumnes havien de fer propostes. Un cop fet això es van anar enganxant aquestes propostes a la pissarra i la Patricia va llegir el que havia quedat. Tot i sense haver-ne parlat entre els alumnes que van fer les diferents propostes van anar sortit canvis molt divertits i interessants per al conte. Fent això els alumnes es van adonar que no passa res per canviar els elements del contes clàssics, que poden sortir històries molt boniques, i no cal que sempre sigui el cavaller que salva la princesa.

Per acabar la sessió amb els grans, els hi va explicar un altre conte per parlar de l’abundància i l’avarícia. Ens va voler dir que a vegades quan ho aconseguim tot ens oblidem de la gent que tenim al costat i sempre ha estat amb nosaltres.

Amb el grup dels petits, també va explicar un altre conte el qual ens va fer adonar que quan desitgem molt una cosa i l’aconseguim sempre volem més, fins que al final podem acabar perdent tot el què tenim. També, oralment, es va fer l’activitat de canviar elements i parts del conte, adonant-nos que no passa res per canviar i adaptar els contes als nostres temps.

Text de l'Escola de Sant Ramon.