Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les havaneres i el rom cremat tornen a la Manresana el dia de Sant Jaume

La festivitat de Sant Jaume recupera la tradició del rom cremat en una nit amb tres centenars d’assistents.

DIVENDRES 28 JULIOL 2023

El dimarts 25 de juliol va ser Sant Jaume, el patró de la Manresana. És per això que Sant Ramon i, especialment, el veïnat del nucli de la Manresana, va celebrar la seva festa major. Ho va fer sense perdre l’essència d’aquest dia i, inclús, recuperant tradicions que s’havien perdut els darrers anys.

Per començar, va tenir lloc la missa a l’Església de Sant Jaume a les 12 h. Aquesta va comptar amb l’actuació musical de la Coral Sant Ramon i, a més, es va repartir coca i mistela als assistents, un obsequi de Les Majoral·les.

El torn dels inflables boti-boti va arribar a la tarda. Els més petits del poble van gaudir d’aquesta activitat a la capella de Santa Madrona de la Manresana acompanyats de monitors del Consell Esportiu de la Segarra i, també, animats amb música.

Finalment, hi va haver la tradicional cantada d’havaneres, aquesta vegada amb el grup Havaneres Ultramar. Abans de l’actuació en directe, l’alcalde del municipi, Josep M. Ribera, es va adreçar als assistents per subratllar que el consistori continua apostant per la cultura i, també, per agrair al veïnat de la Manresana que havia fet possible aquest acte amb la seva col·laboració.

El concert, amb tres centenars de persones de públic que van ocupar totes les cadires de la Plaça de la Bassa, va tornar a tenir una tradició que Sant Jaume havia perdut des de la irrupció de la COVID-19: el servei de rom cremat gratuït per als assistents, novetat recuperada per l’Ajuntament de Sant Ramon. Així mateix, hi va haver servei de barra i sopar a càrrec de l’Associació de Veïns de la Manresana.

Galeria d'imatges