Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca, participa a l'acte on alcaldes i alcaldesses van clamar per l'alliberament dels presos polítics abans del judici sobre l'1-O

L'acte va tenir lloc a Barcelona

Barcelona
Barcelona

DIMARTS 19 FEBRER 2019

10 febrer de 2019
 

Més de 400 alcaldes i alcaldesses catalans han participat aquest diumenge al migdia a l'acte municipalista per reclamar el respecte als drets i llibertats fonamentals i exigir un judici just i imparcial per als representants polítics i socials processats per l1-O. En un acte, organitzat per lAssociació Catalana de Municipis i Comarques, amb la col·laboració i de forma coordinada amb lAjuntament de Barcelona, el Saló de Cent s'ha omplert sota el lema 'Llibertat, Justícia i Democràcia' i s'ha convertit en un clam per la llibertat dels presos polítics.

El president de l'ACM, David Saldoni, ha reivindicat la transversalitat de l'acte i ha destacat que "volem refermar la nostra capacitat d'unir ciutats grans i petites, pobles d'interior i de costa, de plana i de muntanya. Més enllà dels diferents matisos ideològics, més enllà de les diferències de com governar els nostres pobles i ciutats, més enlllà de com encarem el darrer tram dels nostres mandats, avui hi som tots i totes. Avui demostrem altra vegada que el món local és capaç d'unir-se, d'anar plegats, de fer pinya, de ser un. Els ajuntaments representem la més absoluta transversalitat de la societat catalana". L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït la presència dels alcaldes i alcaldesses darreu del pais al Saló de Cent, i també ha reivindicat la defensa dels drets i llibertats fonamentals.

A l'acte també hi ha participat Laura Masvidal, en representació de lAssociació Catalana pels Drets Civils. Sis alcaldes i alcaldesses de diferents sensibilitats polítiques (PSC, Democrates, Catalunya en Comú, ERC, PDeCAT i CUP) han llegit un manifest conjunt de suport a tots els dirigents polítics i socials "perseguits amb acusacions infundades". També expressa que posar urnes no és cap delicte, que cal una solució política i democràtica al conflicte entre Catalunya i Espanya amb un diàleg sense condicions, i que el món local sempre treballarà per assegurar l'exercici dels drets i llibertats de la ciutadania des d'actituts pacífiques i amb respecte als valors democràtics.

Cal destacar que a l'acte hi havia alcaldes i alcaldesses de totes les sensibilitats polítiques i de totes les comarques de Catalunya.

Informació extreta de l'ACM.