Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Ninotada recapta 3.210 euros per la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls

La sisena edició de l’escala en hi-fi solidari de Sant Ramon organitzat per La Mansa va comptar amb un total de 19 actuacions

DIMECRES 29 NOVEMBRE 2023

La Ninotada, l'escala en hi-fi solidari de Sant Ramon, que es va celebrar el passat dissabte 25 de novembre va aconseguir recaptar 3.210 euros per a La Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, una xifra rècord.

La gala organitzada per l’Associació La Mansa va comptar amb un total de 19 actuacions de diferents persones del poble i d’altres localitats de la comarca i entitats com l’Espígol de Cervera, algunes professores i mares de l’Escola de Sant Ramon, l’Associació d'Usuaris i Voluntaris del Casal de Gent Gran de Cervera i també d’alguns membres de la Unió Esportiva Sant Ramon. Més de 300 persones van veure l’escala en hi-fi que es va celebrar a la sala de ball l’Envelat.

Durant l’acte es va donar a conèixer la tasca de La Fundació Catalana d’ELA que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones afectades i els seus familiars, i trobar una cura per aquesta malaltia a través de la investigació.

També vam comptar amb el testimoni del Francesc Cardona, veí de Sant Ramon, que va explicar com va canviar la vida del seu pare, el Domingo Cardona, des que li van diagnosticar la malaltia fa 17 anys. Quan van saber el diagnòstic es van posar en contacte amb la Fundació Catalana d’ELA que els ha donat acompanyament, suport i material sanitari.

L'ELA és una malaltia neurodegenerativa que provoca atròfia muscular i amb el temps paràlisi progressiva. També es perd la parla, la capacitat de digerir els aliments i afecta la respiració. Actualment no té cura i en la majoria dels casos, té una evolució molt ràpida.

L’escala en hi-fi va comptar amb més de 19 actuacions de persones de totes les edats que miraven d’imitar a través dels moviments i dels treballats vestuaris a diferents artistes. Els participants van interpretar cançons i popurris de La Trinca, de la Raffaella Carrà, Los Sirex, Guillermina Motta, Beyoncé, Lady Gaga o grups del panorama musical català com The Tyets o Flash Ice Cream, entre altres.

Durant tota la nit els assistents podien fer els seus donatius en una bústia solidària, comprant tires de loteria o consumint a la barra.

A la mitja part es va sortejar un lot de productes de proximitat de la botiga La Moderna de Cervera. Hi havia arrugats de l’Associació Alba, xocolata de Casa Dalmases, cigrons de l’Alta Segarra o melmelada d’Hostafrancs, entre altres.

La gala va acabar com ja és tradició amb un ball conjunt de tots els participants dalt l’escenari i que en aquesta ocasió va ser El dia de la victòria de Buhos.

Sis anys de solidaritat

En les edicions anteriors els diners recaptats es van destinar a l’Associació Alba de Tàrrega, a comprar un escenari per les associacions del poble, a la protectora d’Animals de Cervera; Refugi Segarra, a Open Arms, i a la construcció del Pediàtric Càncer Centre de Barcelona. L’any 2020, la gala benèfica es va haver de suspendre a causa de la Covid-19.