Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Ninotada recapta 2.051€ per la construcció del Pediatric Cancer Center de Barcelona

L’escala en hi-fi solidari de Sant Ramon destinarà els diners recaptats durant la gala a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, concretament per la construcció d’aquest nou centre que estarà dedicat a la investigació del càncer infantil.

DIJOUS 02 DESEMBRE 2021

La Ninotada, l'escala en hi-fi solidari de Sant Ramon, que es va celebrar el passat dissabte 27 de novembre va aconseguir recaptar 2.051€ per a l’Hospital Sant Joan de Déu, per la construcció del Pediatric Cancer Center per tractar i investigar el càncer infantil.

La gala organitzada per l’Associació de Joves de Sant Ramon (La Mansa) va comptar amb un total de 17 actuacions de diferents persones del poble i d’altres localitats de la comarca i entitats com la Coral Sant Ramon, els professors i mares de l’Escola de Sant Ramon i l’Associació d'Usuaris i Voluntaris del Casal de Gent Gran de Cervera.

Durant la gala van poder comptar amb l’experiència de la investigadora Clàudia Resa Parés. La jove de 24 anys i veïna de Ferran, del municipi d’Estaràs, treballa al grup d’investigació Tractament del càncer pediàtric de l’Hospital Sant Joan de Déu, que en un futur estarà ubicat dins el que serà el nou Pediatric Cancer Center Barcelona. La Clàudia ens va explicar com és el seu dia a dia, què estan investigant i com s’afronta el tractament del càncer infantil. En el seu cas, està treballant en la investigació de noves teràpies pel tractament de tumors intracerebrals.

A més, la investigadora va posar de manifest com en són d’importants actes solidaris com el de La Ninotada perquè es pugui seguir avançant en la investigació. En aquest sentit, va exposar que el càncer infantil és una malaltia diferent del càncer d’adults i pràcticament no s’investiga perquè hi ha 1 cas en nens per 200 casos en adults i la investigació no és rendible.

Es preveu que el Pediatric Cancer Center Barcelona (www.paralosvalientes.com), sigui el centre oncològic infantil més gran d'Europa i que comptarà amb les infraestructures, les eines i el valor de grans professionals per tractar i investigar el càncer infantil. L’any 2017 l’Hospital Sant Joan de Déu va començar la recaptació de fons per fer realitat aquest nou centre gràcies a les aportacions i donatius d’empreses i milers de persones les obres van començar l’octubre del 2018 i està previst que s’acabin l’any que ve, al 2022.

L'objectiu d'aquest nou centre és poder curar més casos que avui no tenen cura, millorar el tractament dels que sí que en tenen, minimitzar les seqüeles i poder reduir l'impacte emocional dels infants i les seves famílies, així com formar a professionals i cooperar amb hospitals de països en vies de desenvolupament.

Els companys del laboratori de la Clàudia també van voler participar a La Ninotada de forma simbòlica i els van fer arribar un vídeo ballant l’Aserejé de Las Ketchup i que es va projectar durant la gala. En l’escala en hi-fi també es van interpretar i imitar diferents artistes i cançons com ara Waterloo d’Abba, Amigos para siempre de Los Manolos, Could you be loved de Bob Marley, Terra Titanic del Peter Schilling, o Proud Mary de la Tina Turner i la Beyoncé, entre d’altres. I també hi va haver actuacions reivindicatives com la de l’Escola de Sant Ramon, que després de ballar Singing in The Rain van mostrar una pancarta on es podia llegir “Defensem l’escola catalana”.

Durant tota la nit els assistents podien fer els seus donatius en una bústia solidària, comprant tires de loteria o consumint a la barra.

A la mitja part es va sortejar un dels lots de Nadal ‘Delícies de la Segarra’, que aquest any s’han elaborat per primera vegada des de l’Associació de Productes Agroalimentaris de La Segarra, amb productes de proximitat i de km 0, amb l’objectiu de donar-los a conèixer. L’entitat va regalar part dels productes de la panera per col·laborar amb la causa i poder recollir més fons per a la investigació contra el càncer infantil.

La gala va acabar amb una flashmob que van idear els joves del poble per ballar tots junts. La cançó escollida va ser El dia de la victòria de Buhos i en aquesta ocasió tothom la va haver de ballar des de la cadira per evitar aglomeracions dalt l’escenari.

Cinc anys de solidaritat

La d’aquest novembre va ser la cinquena edició de La Ninotada. En les edicions anteriors els diners recaptats es van destinar a l’Associació Alba de Tàrrega, a comprar un escenari per les associacions del poble, a la protectora d’Animals de Cervera; Refugi Segarra i a Open Arms. Aquest és el segon any que l’entitat escollida s’ha decidit a través d’un procés participatiu entre els socis de La Mansa, com ja es va fer el 2019 en què la més votada va ser Open Arms. L’any 2020, va ser l’únic any que es va haver de suspendre la gala benèfica per la Covid-19.

Per a més informació:

Carmina Marsiñach - 686 320 444

Facebook: https://www.facebook.com/associacio.la.mansa/

Instagram: @lamansa_