Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La II Jornada Tècnica d’Equips per Fruits Secs de Sant Ramon congrega una vuitantena de persones del sector primari

El certamen, on hi ha assistit el Delegat Territorial de Lleida, Ramon Farré, i l’alcalde Aleix Bochaca, pretén donar a conèixer noves eines i tècniques que repercuteixin positivament en l’economia dels productors

DIVENDRES 07 FEBRER 2020

Sant Ramon ha acollit la segona Jornada Técnica d’Equips per Fruits Secs, un acte impulsat per l’empresa local Segués i presidit per l’alcalde del municipi Aleix Bochaca i el Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, amb l’objectiu de donar a conèixer les novetats en maquinària agrícola en l’àmbit dels fruits secs i, a la vegada, fomentar el sector agrari de la Catalunya central.

Des de la gerència de l’empresa organitzadora, a càrrec dels germans Segués, es vol aprofitar el bon moment pel que passa el sector del fruit sec per dinamitzar les eines i tècniques de tot el procés productiu, per tal de que aquest acabi sent un circuit tancat que repercuteixi econòmicament en els productors. D’aquesta manera, l’empresa ha presentat el seu ventall de productes que van des de eines de recol·lecció, fins al client final, passant per maquinària de pelat, torrat, trencat o caramel·litzat, entre altres.

Per la seva banda, el Delegat Territorial a Lleida, Ramon Farré, ha remarcat la importància del sector privat per lluitar contra el despoblament de les zones rurals i potenciar el sector agrari, posant com exemple “Segués”, qui exporta productes a nivell internacional, generant ocupació i moviment econòmic. De fet el mateix Farré ha afirmat que “des del mig d’una comarca de la Catalunya rural com és la Segarra, s’ajuda a fer una Catalunya millor i més rica”. En el mateix sentit han anat les paraules de l’alcalde del municipi Aleix Bochaca, qui creu que és necessari recolzar actes com aquest per donar un impuls als treballadors del sector primari del territori.

El certamen, celebrat al llarg de tot el divendres 7 de febrer ha comptat amb un ampli programa d’actes que han anat  des de demostracions i presentacions de nous productes, a conferències de representants del sector primari, on s’han tractat temàtiques com l’ús dels fitosanitaris en els arbres de fruita seca, el maneig del cultiu de l’ametller en condicions de regadiu o les subvencions i ajuts de que poden disposar els productors.

La segona edició de la Jornada Técnica d’Equips a Sant Ramon ha comptat amb una assistència d’una vuitantena de persones, que han estat obsequiats amb material informatiu i merchandissing de l’empresa organitzadora.

Fes clic AQUÍ per accedir a la galeria d'imatges de l'acte