Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La festa major de Sant Ramon continua superant rècords

Més de cinquanta tractors van fer els tres tombs i el sopar de germanor va comptar amb 286 assistents.

DILLUNS 04 SETEMBRE 2023

El 31 d’agost va ser Sant Ramon, una de les festes majors més concorregudes de la comarca. Tot i caure en dijous i no ser un dia festiu, el poble presentava un ambient molt nombrós i festiu des de primera hora del matí.

Els actes van començar a les 10 h, amb la benvinguda per part del consistori municipal a la resta d’alcaldes, diputats i senadors que van celebrar Sant Ramon assistint a la festa major. El president del Consell Comarcal, Ramon Augé, va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament, en què agraïa el fet de tenir l’honor de presidir l’acte després de tants anys sent al poble per aquesta data, que coincideix amb el seu sant.

Una vegada finalitzada la benvinguda als convidats, l’alcalde del municipi, Josep M. Ribera, i el mateix Ramon Augé van fer entrega de la senyera de la Manresana des del balcó de l’Ajuntament al tractor més antic. A continuació, es va donar el tret de sortida als tractors perquè pugessin fins al Santuari per fer els 3 tombs. Fins a 51 tractors van pujar el poble, una xifra de rècord des que es fa un recompte oficial. La rua va estar acompanyada per la cercavila DR Jazz Friends Sextet i liderada per la tradicional carossa que representa un exvot de Sant Ramon.

A les 12 h, va tenir lloc la solemne celebració eucarística amb el bisbe Francesc Conesa, amenitzada per la Coral Sant Ramon. El 31 d’agost va finalitzar amb el concert i ball a càrrec de l’Orquestra Selvatana i, després, amb un partit entre la UE Sant Ramon i els exjugadors de l’equip i del Sant Ramon Pujalt de futbol sala, anomenats Llegendes Sant Ramon.

Els espectacles es van allargar tres dies més. El divendres 1 de setembre hi va haver l’espectacle infantil Una de Pirates i, al vespre, l’actuació amb Cia. Clownic “Hotel Flamingo”. El dissabte, a la pista poliesportiva, els més joves van gaudir de la pista americana X-TREME RACE. Tot i això, el més destacat va ser el sopar de germanor amb 286 assistents, una altra xifra de rècord que supera amb diferència les darreres edicions. Després del sopar, hi va haver concert amb els grups locals Ramon Mitjaneta i Angeletes Club, i amb el DJ David Beatz per tancar la nit.

Per acabar la festa major, el diumenge 3 de setembre la UE Sant Ramon va tornar a disputar un partit de futbol. Aquesta vegada va ser contra el Ribera d’Ondara, en el que va ser el 1r Memorial David Ribera, en memòria a l’exjugador del club. Tot i la derrota per 2-3 dels locals, el més significatiu va ser l’alta assistència de públic. L’últim espectacle va ser el Tribut al Geni, una imitació a l’humorista Eugenio.

A banda d’aquests espectacles, la gent també va gaudir de l’exposició fotogràfica “Nits i dies ponentines”, del fotògraf santramoní Ramon Simona, que va estar oberta al públic durant tots els dies de festa major, i del I Torneig Major de Pàdel Sant Ramon, un campionat que ara disputa les rondes finals i en què hi ha hagut 26 parelles apuntades.

En conclusió, la festa major de Sant Ramon continua creixent any rere any, en nombre de participació del veïnat i, també, pel que fa als actes organitzats amb motiu de la festa major.

Galeria d'imatges