Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Coral Sant Ramon torna a fer concerts en viu

Després de molts mesos de inactivitat presencial pel que fa a concerts en viu, degut a les restriccions marcades per les mesures sanitàries a causa de la pandèmia del COVID19, la Coral Sant Ramon ha tornat als escenaris per oferir sengles concerts en viu a les poblacions segarrenques d’Ivorra, el 28 de desembre, Tarroja de Segarra, l’1 de gener i Sant Ramon, el 2 de gener, patrocinats tots ells pels respectius ajuntaments.

Concert a Sant Ramon
Concert a Sant Ramon

DIMECRES 12 GENER 2022

El programa que es va oferir en cadascun d’ells, portava per títol En Temps de Nadal, amb dues components, la musical i la commemorativa; la una, de marcat caràcter nadalenc amb un grup de nadales que culminaven amb un medley nadalenc (popurri), un enfilall de nadales d’arreu ben conegudes per tothom; i l’altra per commemorar el 20è aniversari de la Coral Sant Ramon, que no es va poder celebrar quan corresponia, el passat més d’abril de 2021, amb una selecció d’obres especialment escollides per representar un seguit de valors representats amb la història, el treball i l’esforç de la coral i que s’alternaven amb lectures i projecció d’imatges, totes elles relacionades amb els temes de les obres que es van anar interpretant.

Els concerts d’Ivorra i Tarroja, es van celebrar als locals socials d’ambdues poblacions i el de Sant Ramon a l’església del Santuari de la Comunitat Mercedària on s’hi va muntar una il·luminació especial, adaptada a l’evolució del concert i a les lectures entre obra i obra, amb perfecte coordinació amb les imatges retro projectades en una pantalla gegant situada a sota el presbiteri de la magna església.

Degut a la situació excepcional motivada per la pandèmia, es va fer un control de l’aforament per respectar les normatives sanitàries vigents i tot i així, van acudir prop d’un centenar de persones, tant del mateix municipi de Sant Ramon, com de viles veïnes.

També hi van ser presents un nodrit grup d’autoritats del mon local i comarcal encapçalades pel nou alcalde de Sant Ramon, Sr. Josep Mª Ribera, així com de altres responsables de les institucions comarcals i municipals. També hi va tenir representació la Federació Catalana d’Entitats Corals, FCEC, comptant amb la presència del Cap de les Demarcacions Territorials en representació de la Presidenta qui va excusar la seva absència.

A l’inici del concert, es va fer un emotiu homenatge a la cantaire més longeva de la Coral Sant Ramon, Mª Carme Balcells, que hi era des de l’inici, l’abril de 2001 i que als seus 88 anys i molt a contracor seu, va presentar la seva renúncia per gaudir d’un merescut descans després de “20 anys cantant i... seguint fent música!”, tal com diu el lema de la coral.  

La idea i estructuració del concert van estar concebudes per la directora de la Coral Sant Ramon, l’Anna Gascón, comptant amb diversos col·laboradors tant en l’aspecte musical com en l’artístic i tècnic. El concert va estar acompanyat per dos instrumentistes excepcionals, el cerverí Marc Castellà al piano, durant tot el concert  i la santramonina Aurora Matias al violí, en una de les obres més representatives Remember my Song, els quals van donar més solemnitat a la vetllada.

El concert es va rematar amb la projecció del vídeo amb la felicitació de Nadal 2021, amb la nadala El Dimoni Escuat, que la Coral Sant Ramon va gravar amb la participació i col·laboració de cantaires, ex cantaires i familiars. Amb aquesta nadala la Coral Sant Ramon va participar per via telemàtica on line al Festival Internacional de tardor “A Runginit Funza Din Vii” (La fulla viva rovellada), celebrat a Chisinau (Moldàvia) el passat més d’octubre i amb el qual se’ns va atorgar un Diploma d’Argent.

En acabar la Coral Sant Ramon va obsequiar a la directora amb un present com a mostra d’agraïment i reconeixement al seu treball, esforç i dedicació desinteressada. També hi van haver-hi uns detalls per als músics, en reconeixement a la seva interpretació musical.

Finalment i a modus de bis, la coral va interpretar una nadala popular apresa en els darrers dies, coneguda com a Nadal de tots.

 

Coral Sant Ramon

Gener de 2022