Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Mare de Deu de la Mercè guardonada amb el primer premi d’Escola Agricultura i Alimentació ecològica del 2020

A través del projecte pedagògic “Vivim el món rural”, amb el qual s’ha dotat al centre amb 1.250€

DIVENDRES 23 OCTUBRE 2020

El projecte “Vivim el món rural” de l’escola Mare de Deu de la Mercè de Sant Ramon ha estat guardonat amb el primer premi d’Escola Agricultura i Alimentació ecològica del 2020.

Un projecte que sorgeix de la necessitat i l’interès que es detecta en l’alumnat per poder interactuar, gaudir i participar activament en l’entorn natural que envolta la localitat de Sant Ramon.

Aquesta necessitat i interès coincideix amb uns mestres i una comunitat educativa motivats i entusiasmats en aquest àmbit i s’inicia un model de projecte que ens ajuda a potenciar la dimensió personal, interpersonal i social dels infants alhora que ens permet descobrir el món agrícola de la nostra localitat des d’una visió ecològica i biològica.

Les primeres passes van ser petites: tenir cura de les plantes de l’escola, sembrar les jardineres, repensar l’hort escolar... i a partir d’aquí  vam anar ampliant horitzons i cooperant de manera coordinada amb els diferents agents:  les famílies vam col·laborar amb l’escola obrint les portes de casa seva i mostrant-nos una agricultura sostenible, també vam poder endinsar-nos en el caliu dels negocis familiars de proximitat, descobrir rastres d’animals i la flora i la fauna que ens envolta  i establir vincles cooperatius entre el menjador escolar i el nostre hort.

Des de l’escola vivim el món rural és viure en tots els seus àmbits i dimensions: viure l’agricultura, la ramaderia, la fauna, viure l’escola, viure les famílies, viure el territori i viure en un entorn sostenible.