Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola de Sant Ramon projecta l'obra de teatre “Les aventures de la Tona i la Mei, les exploradores de contes”.

La projecció d’aquesta obra ha estat possible gràcies a la subvenció rebuda pel “Pacto de Estado” a l’Ajuntament de Sant Ramon. Les ajudes del Pacto de Estado tenen com a finalitat projectar a activitats en contra la violència de gènere.

Escola de Sant Ramon
Escola de Sant Ramon

DIMECRES 30 JUNY 2021

El dia 7 de juny l’alumnat de les comunitats de xics, petits i mitjans de l’Escola Mare de Déu de la Mercè (Sant Ramon) van gaudir d’un teatre anomenat “Les aventures de la Tona i la Mei, les exploradores de contes”.

L’obra començava amb dues amigues que volien jugar a representar i reproduir els contes que els agradaven. Una amiga va proposar el conte de la Blancaneus, però a l’altra nena no li semblava bé que el príncep fes un petó a la Blancaneus mentre estava adormida. Deia que ningú té dret a fer un petó a algú si no sap si l’altra persona vol o no.

Després van proposar fer la Llegenda de Sant Jordi però van pensar que el príncep no ha de ser sempre el valent, que també les princeses poden ser les que salvin els prínceps. Per tant, tampoc els va semblar la millor opció per representar un conte.

Finalment, després de molt pensar, una de les amigues va recordar unes paraules màgiques per entrar al món dels contes inventats. Aquesta les va dir i de cop i volta es va veure envoltada de personatges de contes que estaven tristos perquè no podien ser el que volien ser: un llop cansat de ser sempre el dolent, un príncep trist perquè ell també tenia por de lluitar contra el drac, una princesa que volia salvar-se sola de les coses dolentes que li poguessin passar, etc.

Així doncs, amb l’ajuda de tots els nenes i nenes, les amigues van crear el conte que desitjaven, sense princeses indefenses, llops ferotges ni cavallers valents.

La projecció d’aquesta obra ha estat possible gràcies a la subvenció rebuda pel “Pacto de Estado” a l’Ajuntament de Sant Ramon. Les ajudes del Pacto de Estado tenen com a finalitat projectar a activitats en contra la violència de gènere.

Des de l’escola valorem molt positivament l’oportunitat de veure aquesta obra de teatre i poder ser-ne partícips.

I aquesta obra ens ha recordat una cançó que els Mitjans Bateries i Mitjans Violins hem après en castellà i que també trenca amb els estereotips.

L’hem après escoltant  Paco Ibañez musicant un poema de José Agustín Goytisolo: El Lobito Bueno.

Ressenya de l’equip de mestres de l’escola de Sant Ramon.

Juny, 2021.