Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Ramon adjudica la substitució de tots els comptadors d’aigua del municipi.

L’ajuntament ha realitzat recentment un concurs públic per adjudicar les obres de substitució.

Imatge dels comptadors
Imatge dels comptadors

DIMARTS 28 MARÇ 2023

Es substituiran la totalitat de comptadors volumètrics d’aigua domèstics de Sant Ramon, Portell, Gospí i Viver així com tots els de granges i grans consumidors. En total es substituiran 330 comptadors.

En l’actualitat el parc de comptadors d’aigua de la població té una antiguitat que s’aproxima als 15 anys de mitjana i ens molts casos supera els 20 anys. A més en cap cas estan equipats amb sistemes de gestió moderns. Això pot provocar problemes en les mesures amb la conseqüent perduda de reserva d’aigua sense estar registrada.

El comptador que es pretén instal·lar és un comptador modern molt precís, equipat amb tecnologies de mesura a distància via ràdio, fet que agilitzarà la tasca del personal del servei d’aigües que pren les mesures.

Segons indica l’alcalde Josep M. Ribera, aquesta actuació és necessària ja que el parc de comptadors actual supera en escreix la vida útil que indiquen tots els fabricants existents en el mercat avui dia. Aquesta antiguitat provoca que l’exactitud de la mesura tingui un impacte en la gestió de l’aigua de la població, amb el conseqüent increment de consum no registrat.

L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Transparenta Cicle Integral de l’Aigua S.L, per un import de 45.342,63 € (IVA a part) i estarà finançada amb una subvenció del Pla d’inversions de Salut de la Diputació de Lleida de 41.329 €.

Amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. 

Març, 2023.