Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep M. Ribera (Junts) és investit alcalde de Sant Ramon amb sis vots a favor i una abstenció

El nou consistori de l’Ajuntament de Sant Ramon es va constituir el dissabte 17 de juny.

Els set regidors del nou consistori de l’Ajuntament de Sant Ramon
Els set regidors del nou consistori de l’Ajuntament de Sant Ramon

DILLUNS 19 JUNY 2023

El Ple d’Investidura va escollir Josep Maria Ribera (Junts pel municipi de Sant Ramon) com a alcalde amb 6 vots a favor i una abstenció. Els altres dos caps de llista, Aleix Bochaca i Ramon Ribera, no van presentar candidatura a l’alcaldia.

Els resultats de les eleccions municipals del 28 de maig van donar una àmplia majoria absoluta a Junts per Sant Ramon, amb 5 regidors, i obtenint el 67.77 % dels vots. Per aquest motiu, en el discurs d’investidura, Ribera va agrair el gest d’ERC i PSC de retirar la candidatura. “Els set regidors som aquí perquè ho ha decidit el poble amb una participació molt alta de gairebé el 84 %. Ens hem de sentir molt recolzats”, va assegurar.

Ribera, que revalida l’alcaldia després de dos anys al capdavant del consistori, va manifestar que espera comptar no només amb els regidors que formaran part de l’equip de govern, sinó amb tots set per a les fites rellevants. “Us emplaço a treballar per al municipi. Fer-ho des de l’Ajuntament és un privilegi i un honor”, va afegir. “Estic segur que aconseguirem coses importants que milloraran la vida del veïnat”.

En un municipi compost per quatre pobles (Sant Ramon, Portell, Gospí i Viver de Segarra), Ribera va posar en valor el fet que es mantinguin representants de tots els nuclis en l’equip de govern per apropar l’Ajuntament a tots ells. Així mateix, va celebrar l’entrada al consistori de Roger Rubió, de 23 anys, que es converteix en el regidor més jove de Sant Ramon des que hi ha democràcia: “L’acte en què un regidor tan jove fa l’entrega de la vara a l’alcalde és símptoma de continuïtat”.

Bochaca (PSC), durant el seu torn de paraula, va afirmar que “aquests quatre anys seria al Ple Municipal per sumar i no per fer oposició”. D’altra banda, Ramon Ribera (ERC) va assenyalar que “aquesta legislatura comença d’una manera molt diferent respecte a la de fa quatre anys”.

Regidors que han pres possessió del càrrec:

  • Junts pel municipi de Sant Ramon: Josep Maria Ribera Currià, Joan Marbà Miret, Roger Rubió Costa, Josep Rubí Tarruella, Antoni Comella Hernández
  • Units pel municipi de Sant Ramon: Aleix Bochaca Bertran
  • Esquerra Republicana – Sant Ramon: Ramon Ribera Marsiñach