Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major del Roser a Portell

El passat, 1 de maig, amb el Dia dels Apòstols va tenir lloc una processó tradicional i històrica.

Imatge de la Festa Major
Imatge de la Festa Major

DILLUNS 29 MAIG 2023

Cada primera setmana de maig, té lloc la Festa Major del Roser a Portell, començant el dia 1 de maig amb els Dia dels Apòstols, una processó tradicional i històrica (com agraïment a la pluja en època de conreus) des del poble de Portell pel camí del Monrós fins al Santuari de Sant Ramon, on va celebrar-se l’ ofici solemne.

Els actes van continuar el dissabte 6 de maig amb el repic de campanes a primera hora del matí, finalitzant el dia amb el sopar de germanor d’ unes vuitanta persones al local social La Unió amb l’ actuació  de Mayte Carreras i els seus monòlegs humorístics sobre la vida quotidiana.

L’ endemà diumenge, va tenir lloc la solemne celebració eucarística dels Padres Mercedaris del Santuari de Sant Ramon, una missa cantada per la fabulosa Coral de Sant Ramon, que cada any ens ofereix un concert un cop finalitzada l’ eucaristia; i acte seguit, a les Antigues Escoles, es va oferir un aperitiu popular per a tothom.

La Festa Major del Roser va finalitzar amb el ball al local social La Unió amb la nostra estimada orquestra Banda Sonora, que des de fa molts anys fidels al nostre poble, van omplir el local de goma a gom amb unes tres-centes persones, on es varen sortejar toies i es repartiren gratuïtament entrepans. Portell ha gaudit un cop més, d’ una gran festa en un poble molt petit de la comarca de La Segarra.