Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d’Orient reparteixen il·lusió a Sant Ramon

La Nit de Reis va comptar amb la tradicional cavalcada a Sant Ramon. Si bé l’any passat les famílies van haver de quedar-se a casa per veure a Ses Majestats des dels balcons, la cavalcada d’enguany ha permès la rebuda i el discurs de Melcior a la plaça de Sant Jaume.

Imatge de Roger Rubió Costa
Imatge de Roger Rubió Costa

DIMARTS 11 GENER 2022

Els Reis van arribar al poble a les 18.30 h, asseguts a les butaques reials de la carreta del tractor que havia transportat a Ses Majestats des d’Orient fins a la Segarra. Una vegada allí, van baixar a la plaça de Sant Jaume, on els patges van repartir caramels i el rei Melcior va pronunciar el seu discurs tradicional. Melcior, aquesta vegada, va posar l’èmfasi en la solidaritat amb la resta de nenes i nens del món que s’han vist més afectats per la COVID-19. Després del discurs, Melcior, Gaspar i Baltasar van entregar els regals als més petits de la Manresana, així com a aquells que venien de fora el poble.

A continuació, els Reis van tornar a les butaques reials i van donar el tret de sortida a la rua, que va estar amenitzada per una xaranga que animava tant als assistents com a aquells que s’ho miraven des de casa seva a ritme de nadales i cançons populars.

Quan Ses Majestats van arribar al Santuari de Sant Ramon i totes les nenes i nens van haver-se fotografiat amb ells, va començar l’entrega de regals casa per casa. Aquest any, igual que el darrer, no es va entrar a dins les cases per tal de no aglomerar moltes persones en espais tancats, sinó que van ser les famílies les que van baixar a davant la porta a rebre als Reis.

La nit va acabar al voltant de les 21.00 h, quan Ses Majestats i els patges van haver lliurat els regals que havien demanat els més petits en les seves cartes a una quinzena de cases del poble.

Notícia i fotografies de Roger Rubió Costa.