Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 4 d’agost s’inaugura la tercera edició del Laberint de palla de Sant Ramon

Els participants hauran d’aconseguir sortir del laberint en menys de 30 minuts després de resoldre l’arbre genealògic d’una família de bandolers.

DIJOUS 03 AGOST 2023

El Laberint de palla de Sant Ramon organitzat per l’Associació La Mansa tornarà a obrir les portes aquest divendres 4 d’agost per tercer any consecutiu. Els participants han d’aconseguir resoldre un enigma i sortir de l’entramat de més 400 bales de palla en menys de 30 minuts. Estarà obert des del 4 d’agost fins a l’11 de setembre de dijous a diumenges.
Enguany l’enigma a resoldre girarà entorn d’una història fictícia sobre una banda de bandolers de Sant Ramon. Els participants hauran d’esbrinar l’arbre genealògic d’aquesta família de malfactors que teníen una rivalitat eterna amb un altre clan de bandolers de La Manresana. Els dos bàndols es disputaven les mercaderies dels traginers que anaven de camí als mercats de Calaf i Manresa. El Panxa Ampla, La Guilla, l’Escaldaboques o la Pell d’Ovella seran alguns dels protagonistes d’aquesta història.
En diferents punts de l’interior del laberint els grups trobaran pistes i retrats que els ajudaran a conèixer qui són els bandolers i descobrir la relació i el parentiu que hi ha entre ells. És una activitat apta per a tots els públics, ja que el joc també compta amb una versió més senzilla per als infants.


Horaris i reserves
El laberint estarà obert des del 4 d’agost fins a l’11 de setembre dijous a diumenge de dijous a diumenge de les 18:00h a les 22:00h. El recinte també obrirà alguns dies festius com per exemple el 14 i el 15 d’agost. A partir de les 21:00h és imprescindible portar frontal o
llanterna. L'entrada té un cost de 5€ per persona, excepte pels menors de 5 anys que és gratuïta.
Des de l’organització es recomana que els equips siguin d’entre 2 a 8 persones, tot i que poden ser de màxim 20 persones. Per a participar-hi cal fer reserva prèvia a través de la web www.laberintdepalla.cat.
El Laberint de palla de Sant Ramon està ubicat darrere el Santuari de Sant Ramon, agafant la carretera que va direcció Sant Guim de Freixenet.
A causa de la sequera, inicialment des de l’organització no sabien si enguany es podria tirar endavant el laberint per la falta de palla. Ha estat un any molt dolent per a la collita del cereal, però les pluges dels últims mesos van ajudar a revertir la situació i finalment hi ha hagut prou palla per realitzar l’activitat i s’ha mantingut el mateix nombre de bales que l’any passat.

La construcció del Laberint de palla ha estat possible gràcies a la col·laboració de Farratges Aleix i la cooperativa d’Arquitectes Muntant que ha dissenyat els plànols del laberint. El principal objectiu d’aquesta activitat és donar vida a Sant Ramon creant espais de lleure i d’oci per a tothom i de passada, atreure visitants, fent de la pagesia un atractiu. L’Associació La Mansa de Sant Ramon va començar sent una entitat de joves, però s’ha acabat convertint en un ens cultural i social que dinamitza activitats al poble, en un entorn rural. En l’edició de l’any passat, durant l’estiu del 2022, més de 2.200 persones d’arreu de Catalunya van passar pel Laberint de palla.

Galeria d'imatges