Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Concert de la Coral Sant Ramon

Nadal 2018 - Josep Maria Pinyot
Fotografia Josep Mª Pinyot
Fotografia Josep Mª Pinyot

DILLUNS 04 FEBRER 2019

28/01/2019

Crònica del Concert de la Coral Sant Ramon

Nadal 2018

El dissabte 29 de desembre, la Coral Sant Ramon, de Sant Ramon (La Segarra), va oferir el seu concert nadalenc a l'església del Santuari Mercedari de Sant Ramon, a les 9 del vespre, amb l'acompanyament de la boira que per aquestes dates ens està envaint quasi cada dia, des de fa gairebé dues setmanes.

Enguany el concert de Nadal va tenir un format diferent dels tradicionals, en el qual les nadales es van alternar amb poesies de Ramon Bech i Taberner, Ricard Permanyer, Josep Mª de Sagarra, Jacint Verdaguer, Rafel Aragonés i Josep Sebastià Pons, recitades per dues cantaires de la coral Sant Ramon, la Carme Suau i l'Enriqueta Graells i que es van poder seguir amb els fulls impresos que es van annexar dins els programes de mà.

El concert es va desenvolupar sense interrupcions, per mantenir viva la connexió de les obres escollides amb les lletres de les poesies. El repertori musical va ser nadales tradicionals com:Nadal, Santa Nit, Allà en un pessebre, Qui és l'Infant, Sant Josep fa bugada, Dormiu bon Jesuset i Aclarida beneïda, entre les considerades més tradicionals. La darrera interpretació que va cloure el concert va ser un conjunt de nadales de l'oest d'Europa, Carols of Western Europe, arranjades per Mark Hayes i adaptació de les lletres al català a càrrec de la directora de la coral, l'Anna Gascón.

Totes les obres del concert van estar acompanyades al piano pel músic cerverí, en Marc Castellà, que ja en anteriors ocasions havia acompanyat tant a l'Anna Gascón, com a la Coral Sant Ramon.

La nadala que va obrir el concert, Nadal, és una lletra de Mn. Joan Farràs (19262015), musicada pel mestre Francesc Vila (19222011), ambdós incansables treballadors de la cultura i tradicions catalanes i grans defensors dels valors humans. Curiosament tots dos van traspassar als 89 anys amb 4 anys de diferència, a la colònia tèxtil de Can Burés, al poble bagenc de Castellbell i El Vilar.

La lletra d'aquesta primera nadala descriu amb claredat l'autèntic esperit del Nadal i amb ella la Coral Sant Ramon desitja un Bon Any a tot-hom:

 

Nadal ha vingut,

Com un raig de claror,

Dins la tenebra de les llums mundanes;

A fer brollar una font de germanor;

En el desert de soledats humanes.

 

Josep Mª Pinyot

Gospi Sant Ramon

 

Document Actions