Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Clou amb èxit el cicle "Música a la Fresca"

Sant Ramon ha recuperat els típics concerts d’estiu, que, sota el lema de Música a la Fresca, amenitzaven els capvespres d’estiu a diferents indrets del municipi, iniciats el 2012, amb sessions musicals a càrrec de l’artista local Anna Gascón, acompanyada per músics locals i forans i que enguany ha arribat a la setena edició.

DIMECRES 27 JULIOL 2022

Aquest format de les vetllades musicals es van interrompre el 2016, però l’activitat musical a Sant Ramon va continuar a través dels Cicles Culturals de Sant Ramon, als quals hi acudien grups corals de gran prestigi internacional. Aquest any s’ha canviat el format, anomenant-se Cicles Musicals de Sant Ramon, en els que s’hi ha incorporat els recuperats concerts de Música a la Fresca, pel que fa a l’estiu i pensant en incloure activitats musicals semblants, relacionades amb la resta d’estacions de l’any, la tardor l’hivern i la primavera.

L’Ajuntament de Sant Ramon segueix donant suport a la cultura i també a la música, fet pel qual és possible organitzar aquests esdeveniments que venen donant prestigi al nostre municipi de Sant Ramon, comptant amb l’aportació important de l’Associació Coral Sant Ramon, pel que fa a la organització i preparació dels mateixos.

Enguany, els Cicles Musicals de Sant Ramon 2022, es van iniciar el diumenge 26 de juny, al claustre del Santuari Mercedari, amb el concert de fi de curs de la Coral Sant Ramon, sota la direcció de l’Anna Gascón i amb l’acompanyament al piano, a càrrec del cerverí Marc Castellà. Un concert amb un repertori d’obres, renovat, la majoria d’elles d’autors contemporanis i no massa coneguts pels cantaires, però que va tenir una molt bona acceptació del públic assistent que gairebé va omplir l’aforament de les 120 cadires distribuïdes al claustre.

El dijous, 7 de juliol, a les 21:30 hs del vespre, ens va visitar el Coro de Jóvenes de Madrid, un grup que ratllava els 40 cantaires, tots joves provinents de Madrid, que sota la direcció del gran director Juan Pablo de Juan, participaven a la 57a Setmana Internacional de Cant Coral de Barcelona, que anualment organitza la Federació Catalana de Cant Coral, FCEC i que des de fa alguns anys, son els que ens proporcionen alguns dels cors de gran prestigi internacional que ens han visitat.

Aquest cor, disposat al presbiteri sota la cúpula de l’església del Santuari, ens van fer les delícies a les prop de 200 persones que vam ocupar tots els bancs de l’església. Va oferir un programa no massa extens, però molt selecte, que les prop de 40 veus es van encarregar de delectar-nos amb un gran equilibri, tant de color com de intensitat, fent gala d’un gran sentit de l’afinació amb obres de màxima dificultat tècnica, afavorit per l’excel·lent interpretació i l’acústica del recinte, fent aflorar els sentiments de la majoria dels assistents. En acabar, la organització els va preparar un refrigeri amb productes del forn de Sant Ramon, gentilesa del nostre ajuntament i que van agrair enormement.

I com a cloenda dels concerts inclosos en el grup de Música a la Fresca, dels Cicles Musicals de Sant Ramon 2022, el dissabte 16 de juliol a les 21 hs la nostra artista local de Gospí, l’Anna Gascón, acompanyada pel pianista de Mollerussa Xavier Sabaté, ens va oferir el programa “Com a Casa”, un conjunt d’obres d’autors catalans, arranjades per a veu i piano.

En el marc incomparable i de perfecte acústica del claustre del Monestir, l’Anna Gascon ens va oferir un seguit d’obres de Joan Comellas , amb 8 “Tonadas de Ultramar”, obres d’Enric Granados amb “Quatre Cançons”, per acabar amb obres de Joaquim Nin-Culmell, un seguit de 9 “cançons populars catalanes arranjades per a cant i piano”.

En acabar, el Sr. Josep Mª Ribera, alcalde de Sant Ramon, va dirigir unes paraules d’agraïment als artistes per la qualitat del concert, a l’Associació Coral Sant Ramon per la organització dels concerts del cicle i a la Comunitat Mercedària per cedir gentilment els espais del Monestir, reiterant el missatge de mantenir la voluntat de seguir donant suport a la cultura i a la música.