Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cavalcada de Reis a Sant Ramon

Un any més arriben el Reis Mags a Sant Ramon, en un ambient del tot hivernal, seguint la pauta de la intensa boira que perdura  des de fa 14 dies.

DIMECRES 08 GENER 2020

Mentre esperàvem l’arribada de la comitiva reial, els assistents vam poder apaivagar la fredor de de la tarda degustant l’excel·lent xocolata desfeta ben sucada amb els talls de coca ensucrada. L’ajuntament en va encarregar 40 litres i una trentena de coques. 

Al voltant de les 7 de la tarda, van sonar els coets que anuncien l’arribada de la comitiva reial i de sobte, van aparèixer entremig de la boira venint per la carretera antiga de Cervera. 

En arribar a la plaça de la Bassa, van repartir caramels a dojo i van fer cap a la plaça de l’església de Sant Jaume, on ja els esperaven l’alcalde i el P. Superior de la Orde de La Mercè, qui els va donar la benvinguda a l’església que es va omplir de gom a com. 

Acte seguit, el rei blanc, en nom dels tres Reis Mags, ha dirigit unes paraules a tots els nens i nens de Sant Ramon, fent-los-hi algunes recomanacions per a ser més bones persones i tampoc hi van faltar al·lusions a aconseguir una pau social més justa per a tothom. 

Després, altra cop a la plaça, els tres Reis instal·lats sota una carpa davant de l’església, han repartit regals a alguns nens i nenes que ho tenien sol licitat, podent veure els presents les expressions tant característiques d’aquests vailets en rebre els encàrrecs de mans dels mateixos Reis Mags als quals havien enviat la carta. 

Un cop repartits aquests regals, la comitiva va iniciar el recorregut pel llarg carrer principal de Sant Ramon fins arribar al Santuari, deixant pel camí els regals a les cases que ho havien sol·licitat.

Autoria text i fotos: Josep Mª Pinyot