Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cavalcada de Reis a Sant Ramon

Crònica de Josep Maria Pinyot
Fotografia de Josep Mª Pinyot
Fotografia de Josep Mª Pinyot

DILLUNS 04 FEBRER 2019

28/01/2019

Cavalcada de Reis a Sant Ramon

dissabte, 5 de gener de 2019

Un any més arriben el Reis Mags a Sant Ramon, en un ambient del tot hivernal i en el marc duns dies d'intensa boira gebradora, fent que a l'arribada del Reis el termòmetre estigués encara enganxat a la part negativa de la columna.

Avui, però, com volent donar la benvinguda a la comitiva en un dia tant especial, la boira ha escampat cap al migdia, deixant una gebrada que semblava més una nevada i amb el termòmetre fixat als -2º, fins que en sortir el sol sha posat prop dels 0º.

Així doncs, per combatre el fred mentre s'esperava la comitiva, a la plaça de la Bassa, a les 6 de la tarda ja hi havia preparada una taula amb 35 litres de xocolata desfeta que, com cada any l'Ajuntament obsequia als nens, pares i avis que venen a rebre els Reis Mags que els porten els regals que van demanar amb la carta entregada al patge Reial.

La xocolata, enguany elaborada per la vilatana Mª Dolors Marbà, anava acompanyada amb uns talls de coca del forn de Sant Ramon que han fet les delícies de grans i petits i ha ajudat a fer front a l'intens fred que s'agafa en les esperes a peu dret.

Finalment, cap a les 7 de la tarda, els coets avisaven de l'arribada de la comitiva que ha entrat a la plaça de la Bassa per la carretera de Les Oluges, dirigint-se cap a la plaça de l'església de Sant Jaume on ja s'esperava el P. Francisco Marin, Superior del Santuari de Sant Ramon, per donar la benvinguda als Reis Mags i fer-los-hi entrega de la carta de benvinguda del poble de Sant Ramon així com de la clau màgica que obre totes les portes de les cases del poble on hi hagin vailets que han de rebre joguines.

Acte seguit, el rei blanc, en nom dels tres Reis Mags, ha dirigit unes paraules a tots els nens i nens de Sant Ramon, fent-los-hi algunes recomanacions per a ser més bones persones i tampoc no hi ha faltat algunes referències als pares, sobretot, als més trapelles.

Després, altra cop a la plaça, els tres Reis instal·lats sota una carpa davant de l'església, han repartit regals a alguns nens i nenes que ho tenien sol licitat, podent veure els presents les expressions tant característiques d'aquests vailets en rebre els encàrrecs de mans dels mateixos Reis Mags als quals havien enviat la carta. Als pares també se'ls notava la expressió inequívoca de la il·lusió manifesta als rostres dels seus fills, evocant els temps en que, com ells, també ho havien experimentat en la seva infantesa.

Un cop repartits aquests regals, la comitiva ha iniciat el recorregut pel llarg carrer principal de Sant Ramon fins arribar al Santuari, deixant pel camí els regals a les cases que ho havien sol·licitat.

Josep Mª Pinyot

Gospí-Sant Ramon

Document Actions