Dilluns, 17 De Desembre De 2018
Pl. de la Bassa, 3, Sant Ramon - 25215
Telèfon: 973524018 Fax: 973524284

06/06/2018

El Santuari de Sant Ramon va viure un concert de primeríssim nivell, dins el Festival Espurnes Barroques.


Foto

Hi van asisitir unes 100 persones

El Santuari de Sant Ramon va viure un concert de primeríssim nivell, dins el Festival Espurnes Barroques.

A finals de maig i dins els cicles culturals a Sant Ramon, els joves membres de la Landesjugendbarockorchester Baden Wurttemberg van visitar-nos per oferir un concert on estava previst tocar obres de Purcell, Pepusch, Vivaldi i Händel. Però l'ocasió els va semblar tan especial que van decidir afegir-hi una obra més: el Concert per a viola damore de Christoph Graupner. Hi van asisitir unes 100 persones.

Totes les obres que es van interpretar pertanyen a allò que es coneix com a música barroca, que és música escrita entre els segles XVII i XVIII. I és que aquesta és la divisa del Festival Espurnes Barroques: presentar música i experiències al voltant del barroc en allò que s'acabarà coneixent com a Territori Barroc, i del qual Sant Ramon formarà part gràcies a la importància del nostre santuari.

El concert es va acabar amb una festa en tota regla. A la trentena de músics daquesta orquestra juvenil alemanya (que toca amb instruments i criteris històrics), s'hi va sumar el virtuosisme i l'empenta del grup Euskal Barrokensemble, que al matí havia tocat també dins el mateix cicle a Santa Magdalena de Vergós Guerrejat. El grup comandat per Enrike Solinís va presentar dues peces del barroc més popular, i després van improvisar, juntament amb els intèrprets alemanys, sobre línies de xacona i de passacaglia, fent una mena de jam session barroca i passant-s'ho d'allò més bé.

L'any vinent n'hi haurà més. Però mentrestant, podeu gaudir de més concerts daltíssim nivell, amb visites i gastronomia inclosos, en la resta de caps de setmana del festival, que s'allargarà fins el 17 de juny en municipis veïns de l'Anoia, el Solsonès i el Bages. No us perdeu les activitats que s'hi programen, que són totes de primer nivell. Podeu consultar la programació i fer la compra dentrades a www.espurnesbarroques.cat

Nota i fotografies emeses pel Festival Espurnes Barroques.Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web