Diumenge, 22 De Juliol De 2018
Pl. de la Bassa, 3, Sant Ramon - 25215
Telèfon: 973524018 Fax: 973524284

12/09/2017

Ressenya de les festes de Sant Jaume a La Manresana


Foto

Autor: Josep Maria Pinyot

Diumenge 23 de juliol

Com cada any, per aquestes dates, el Barri de La Manresana de Sant Ramon, es vesteix de festa, per celebrar la seva Festa Major en honor al seu Sant Patró, Sant Jaume.

El diumenge a la tarda, la Coral Sant Ramon va fer el seu concert de cloenda de curs i enguany el van preveure a lesglésia de Sant Jaume de La Manresana, tota vegada que lany anterior es va fer al claustre del convent del Santuari de Sant Ramon, compartint el concert amb la Coral Fontana de Barcelona.

Enguany doncs, a les 7 de la tarda es va fer en concert, amb lEsglésia plena de gom a gom, fent un concert molt proper, tant pels cantaires com pel públic, que va omplir la petita església, oferint un recull del seu variat repertori, amb un programa variat, amb obres catalanes, llatines, italianes i africanes, que enguany van ser estrenades.

Després del concert, la Coral va celebrar el seu sopar de germanor, on els cantaires va aportar plats de la seva creació, oferint un variat bufet obert, que va satisfer tots els gustos, incloent unes delicioses postres.

Dimarts, 25 de juliol

Ja en plena Festa Major de La Manresana, a les 12 del migdia, a lesglésia de Sant Jaume es va celebrar lofici de la Missa concelebrada per la gairebé totalitat de la Comunitat Mercedària de Sant Ramon i amenitzada, com ja es costum, per la Coral Sant Ramon, qui va oferir un variat repertori dobres, adequades a la litúrgia de la Missa.

En aquesta mateixa cerimònia, va tenir lloc la tradicional benedicció de la coca que es repartí en acabar la Missa, així com també la presentació i bateig dels nous gegants de La Manresana, en Jaume i la Madrona, confeccionats pels artistes locals dArts Rurals.

Cal dir que en la presentació, els nous gegants van estar apadrinats pel gegant Bacus, de Guissona i dos caps grossos de Concabella. I després de la ballada a la plaça, la festa es va arrodonir amb la coca i el cava que els majorals de Sant Jaume van obsequiar als parroquians i acompanyants.

I a la tarda, els jardins de la Plaça de la Bassa presentaven un escenari engalanat i preparat per la cantada dhavaneres del vespre, així com la instal·lació de dos inflables per al gaudi dels més petits, cedits pel Consell Esportiu, amb els seus corresponents monitors.

I al vespre, el reconegut grup Els Pescadors de lEscala, va oferir un llarg repertori de les seves havaneres així com també alguna altra cançó daltres estils. Tot plegat per al gaudi dels assistents, prop dunes 400 persones. Cal fer esment que enguany, els organitzadors de la Festa de Sant Jaume, van repartir mocadors blancs estampats amb el logo Havaneres Sant Jaume 2017 a tothom que va retirar el seu entrepà (acompanyat de beguda i gelat), podent-lo així fer voleiar mentre es cantava la coneguda Bella Lola.

I com ja es costum en aquestes cantades, la vetllada es va cloure amb lesperada havanera El Meu Avi, que tothom va acompanyar.

Josep Mª Pinyot



Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web